Töltse le legújabb termékkatalógusunkat!

LETÖLTÉS

2015. november 13-án pénteken adták át a szabadszállási Róna-Ker-Tész Kft. új, sárgarépa-hűtőházát. A cég, mely a legnagyobb foglalkoztató a településen azért kezdett beruházásba, hogy így zökkenőmentesen az év nagy részében helyi termelők árujával láthassa el a kereskedelmet. Magyarországon egy jól ismert angol és egy német tulajdonban lévő kiskereskedelmi láncba szállítanak be. A hazai vöröshagyma- és répaforgalom mintegy 10-12 százaléka a Róna Ker-Tész Kft. nevéhez fűződik.

Nagy József cégvezető elmondta, hogy a 49 alkalmazottat foglalkoztatnak, idénymunkában 15-25 személlyel bővül a munkavállalók létszáma. A tész 95 családnak biztosít jövedelmet a térségben, akik termelőként árualappal látják el a szövetkezetet. A tagok évente 16-24 ezer tonnányi – répát, snidlinghagymát, paradicsomot, zöldborsót, fűszerpaprikát, hagymás – és egyéb zöldséget termesztenek.

A korábban létesített hűtőházakat kinőtték, s a tovább lépés érdekében épült 106 millió forint értékben a korszerű hűtőház, ahol 5400 négyzetméteren 200 tonnányi árut tudnak befogadni. Így az igazgató reménye szerint több mint tíz hónapig a tész-tagok áruit tárolhatják, s jóval kevesebb répát kell importálniuk azért, hogy a folyamatosan elláthassák a kereskedelmi partnereket. Így kiszámíthatóbb a termelés, biztosabb a megélhetése csaknem száz családnak Szabadszálláson.

Forrás: http://www.baon.hu/bacs-kiskun/gazdasag/a-hazai-repa-es-a-hagyma-tizede-szabadszallas-hataraban-terem-638922